Mijn naam is Paul van der Schaaf, woon in Malden.

Als kind al werd ik getroffen door sprekende kleuren, beelden. Veelal maak ik abstracte, kleurrijke Schilderijen in acryl. Ik probeer tot uiting te brengen dat de mens het leven vanuit meerdere invalshoeken ervaart. Hierbij streef ik naar ànders; on-traditioneel. Ik voel me een ÉN – ÉN schilder: (sur)realistisch - een vleugje grafisch - berekenend - vrij te interpreteren tot boodschap biedend - naar de glimlach toe. Maar ook: een verwondering, een frons van de wenkbrauw. Het is voor mij een uitdaging om ’te spelen’ met de afbeelding én de presentatie-vorm. Daarom maak ik ook twee- en meerluiken, zijn seriedoeken soms op meerdere wijzen vrijelijk met elkaar te combineren. Daarom ook probeer de kijker interactief te betrekken en . presenteer ik graag op een zo geëigend mogelijke wijze.

Een ruimte kan veelal  ’meer’ dynamiek tonen dan een afbeelding op een plat vlak: vanuit en vóór de mens; er speelt altijd emotie in meerdere dimensies. Daarom karakteriseer ik mijn werk als:                                       .  .  .    d  i ’m  e  n  s’ i  o  n  e  e  l   .   .   .

Maar er is méér! Ook de Fotografie heeft mij in haar greep. Mijn systeemcamera is bijna altijd mede mijn partner. Altijd weer kijk ik naar voor mij interessante taferelen, lijnen, composities, detailleringen. Vrijwel alle categorieën boeien mij; in het bijzonder de natuur en macro-fotografie. Daarom toon ik u in een apart segment ook een selectie uit de vele afbeeldingen, die ik in afgelopen jaren heb vereeuwigd. 

Ik vind het dan ook leuk dat ik van januari 2020 t/m maart 2020 op werkdagen exposeer in het Gezondheidscentrum te Molenhoek. Daarbij ziet u een dwardoorsnede van én mijn schilderwerken én een reeks (w.o. collages) aan foto's; uiteraard -in overeenstemming met mijn streven-  ''on-traditioneel'' gepresenteerd.